Thermal break aluminum joinery

Sve što treba da znate o termo prekidu kod aluminijumske stolarije

Pored poboljšanja termo karakteristika i zvučne izolacije samog prozora, termo prekid poseduje i strukturnu ulogu budući da povezuje dve strane metalnog rama u samom prozoru. Danas, termo prekid predstavlja standard u izradi aluminijumske stolarije.

Više o ovoj temi pročitajte u nastavku:

Aluminijumska stolarija je jedno od najatraktivnijih rešenja za sve vrste prostorija i objekata, kako stambenih, industrijskih, komercijalnih, tako i javnih. Karakteriše je čvrsta metalna konstrukcija, izuzetan kvalitet i dugotrajnost (i do 50 godina), širok spektar boja/dezena, laka obrada (mogućnost izrade raznih oblika i dimenzija) i lako održavanje. Takođe, jedna od najbitnijih karakteristika samog aluminijuma jeste njegova ekološka strana – lako se reciklira i CO2 emisije su minorne.

Negativne karakteristike aluminijumske stolarije se ogledaju najviše u manjim termo/izolacionim svojstvima aluminijuma, što je upravo unapređeno upotrebom termo prekida.

Termo Prekid

Termo prekid je dodatak kojim se poboljšavaju termo-izolacijske karakteristike aluminijumskih prozora i vrata. Ovaj dodatak predstavlja posebnu vrstu izolatora koji se postavlja na unutrašnji i spoljašnji deo okvira prozora/vrata i izrađuje se od poliuretanske smole, koja kao pregradni zid-most smanjuje mogućnost provođenja toplote, hladnoće ili zvuka. Termo prekid poseduje izuzetno visok stepen gustine, dodatno je ojačan fiberglasom i vezuje obe strane prozora; izuzetno utiče na finalnu cenu proizvoda, što je opravdano, s obzirom na visok stepen termo-izolacionih karakterstika aluminijumske stolarije koje se dobijaju ugradnjom termo prekida.

Aluminijumska stolarija sa termo prekidom je apsolutno pravi izbor u odnosu na stolariju proizvedenu od PVC-a ili drveta, ili pak aluminijumsku stolariju BEZ termo prekida.  Pruža pouzdanu zaštitu u domenu očuvanja toplote, nemogućnost propuštanja vlage, kondenzovanja vode, visok nivo zvučne izolacije, sprečavanje prodiranja UV zrakova kao i mogućnost za kreiranje višeslojnih stakala (radi povećanja zvučne izolacije, npr).

Ova stolarija će predstavljati nešto veći trošak pri izgradnji ili renoviranju objekta, ali dugoročno, ovo ulaganje štedi novac koji bi u suprotnom bio uložen u zamenu, popravku ili održavanje stolarije proizvedene od drugih vrsta materijala.

U Savabien ponudi aluminijumske stolarije imate širok izbor visoko kvalitetnih proizvoda koji u sebi imaju ugrađene različite tipove termo prekida, različitih termo-izolacionih specifikacija!
Saznajte više na savabien.rs.

 

PROČITAJTE JOŠ: