Изборник Затворити

Tehničke karakteristike pogona u Inđiji

  • Površina postrojenja: 4.300m2
  • Automatizovana proizvodna linija za aluminijumske konstrukcije renomiranog nemačkog proizvođača Elumatec
  • Proizvodni kapaciteti od 120 jedinica u osmočasovnoj smeni
  • Obrada aluminijuma i PVC profila (kao i profila drvo-aluminijum i aluminijum-drvo)
  • Jedinstveni CIM koncept proizvodnje
  • Najsavremeniji softverski alati (PrefSuite, Orgadata, Elusoft, itd.)

Kapaciteti

Pogon u Inđiji je namenjen za izradu aluminijumske stolarije vrhunskog kvaliteta, bilo prozora, vrata, elemenata fasada ili eneterijera. U procesu proizvodnje se primenjuju najstroža evropska pravila i norme, počev od nabavke visokokvalitetnih sirovina do završne kontrole kvaliteta finalnog proizvoda.

Vrhunska tehnologija i materijali, posvećeni i stručni ljudi čine da svaki naš proizvod bude kvalitetan,siguran i bezbedan.

U mogućnosti smo da odgovorimo na sve zahteve moderne arhitekture i da u našem pogonu izradimo sve tipove aluminijumskih fasada i stolarije u saradnji sa renomiranim proizvođačima aluminijumskih profila.

Pored klasičnih, polustrukturalnih i strukturalnih AL zid zavesa, posedujemo i iskustvo u izvođenju ventilisanih fasada – od kompozitnih AL panela (npr. etalbond, alukobond.) i pločastih materijala (trespa, fundermax, parklex), do obloga od granitne keramike i keramičkih ploča.

U svim fazama izvođenja projekta insistiramo na preciznosti i tačnosti, kako u pogledu funkcionalnosti i kvalitetu izvedenih radova, tako i u poštovanju zahtevanih rokova.

Integrisano upravljanje proizvodnjom

Fabrika u Inđiji raspolaže najsavremenijom tehničkom opremom za obradu aluminijumskih profila. Integrisano upravljanje proizvodnjom i ukupnim resursima se vrši softverskim paketom PrefSuite (ERP sistem). Tehnička obrada zahteva i naloga za proizvodnju vrši se softverom Orgadata LogiKal® (koji pruža baze podataka brojnih poznatih proizvođača profila) ili Elumatec-ovim EluSoft-eluCad grafičkim programom.

Pogon aluminijum

Jedinstven koncept proizvodnje sa integrisanim upravljanjem, obradnim centrima i mašinama poslednje generacije (testere, glodalice, štipalice, itd.), uz najmodernije sisteme za kontrolu kvaliteta proizvoda i automatskog pakovanja, garantuje siguran i bezbedan proizvod vrhunskog kvaliteta.

Puštanje naloga proizvodnje ostvaruje se direktnom vezom između tehničke pri preme i samog mašinskog parka. Preko EluSoft-a može se direktno upravljati obradnim centrima SBZ151 (linija za obradu specijalnih zahteva u proizvodnji) i SBZ630 (linija za serijsku proizvodnju vrata i prozora).

Sama proizvodnja je zasnovana na konceptu kompjuterski integrisane proizvodnje (CIM) tj. ceo proizvodni proces obavlja se i kontroliše putem računara najnovije generacije. Glavni cilj CIM tehnologije je povećanje brzine i efikasnosti proizvodnje.

Dostupnost informacija na monitorima svakog radnog mesta, kao i praćenje svih segmenata proizvodnje po moću PrefCIM softvera, omogućavaju nam da
optimizujemo proizvodnju u svakom segmentu i tako odgovorimo na sve postavljene zadatke.

Energetski efikasni aluminijumski prozori i vrata

Velika paleta boja u plastifikaciji i eloksaži, u kombinaciji sa raznim tipovima stakala, omogućavaju nam da rešimo sve estetske zahteve savremene arhitekture, kao i da zadovoljimo najstrože zahteve za uštedom energije.

Kvalitetna i energetski efikasna stolarija je pre svega odlična insvesticija i dugoročno rešenje za svaki dom, zato ona čini naš osnovni fokus. Energetski efikasan prozor danas predstavlja sinergiju svojih komponenti – profila od koga je napravljen i niskoemisionog stakla.

Sa ponosom nudimo čitav niz energetski pametnih opcija sa značajno smanjnim štetnim uticajima na životnu okolinu. Tim stručnjaka SAVABIEN-a je uvek posvećen istraživanju i razvoju racionalnih i efikasnih rešenja radi povećanja ukupne energetske efikasnosti objekata.

O nama

Kompanija SAVABIEN je osnovana 2006. godine sa sedištem u Vojvođanskoj 394a u Beogradu.

Neprekidna ulaganja u softverska rešenja i najnovije vidove tehnologije u proizvodnji, kao i dve moderne fabrike ukupne površine 10.000 m2 čine SAVABIEN jednom od vodećih kompanija u regionu za preradu stakla i aluminijuma.