aluminum windows big size

4 Saveta Za Kupovinu Aluminijumskih Vrata i Prozora

Kao što smo u prošlosti ustanovili, aluminijum je jedan od energetski najefikasnijih materijala koji je široko rasprostranjen u modernoj građevinskoj industriji. Nadaleko poznata po svojim estetskim karakteristikama i sjajnim tehničkim osobinama aluminijumska stolarija je apsolutni lider u modernoj arhitekturi. Aluminijum je izuzetno čvrst, postojan, svestran materijal , ima širok spektar boja, ne rđa i izuzetno se dobro ponaša u požarnim situacijama, a povrh svega je „eko frendli“.

O tehničkim karakteristikama i benefitima aluminijumske stolarije pričali smo već na našem blogu – posetite ovaj link.

U ovom tekstu ćemo pokušati da prezentujemo neke od saveta koji mogu biti od koristi pri kupovini aluminijumske stolarije.

Kupujte Od Zvaničnih Distributera

Ne oslanjajte se na izbor koji je dostupan samo u vašoj lokalnoj prodavnici stolarije, ako želite da nađete kvalitetnu i cenovno pristupačnu stolariju; umesto toga istražite kompanije koje proizvode i prodaju aluminijum građevinskim preduzećima koje rade na velikim projektima. Jedan takav primer je Savabien.

Kvalitet Aluminijuma

Postoje različiti tipovi aluminijuma, svaki ima svoje karakteristike – stepen čvrstine, mogućnost varenja, stepen korozije, itd. Različiti tipovi dolaze sa različitim stepenima kvaliteta, stoga je bitno obratiti pažnju na bilo koja oštećenja i ulubljenja na prozorima/vratima. Stolarija koja je kreirana od jeftinijih/nekvalitetnijih vrsta aluminijuma vrlo često ima vidljiva oštećenja i nepravilnosti. Ako kompanija (proizvođač ili prodavac stolarije) koristi materijale od poznatih proizvođača poput ReynaersAlumil, or Schuco, vrlo je mala mogućnost da se javi bilo kakav problem.

Stavke na koje treba obratiti pažnju:

– Proverite propustnost vazduha (dihtung)
– Okviri koji su zavareni topljenjem i imaju silikonske zaptivne mase su uvek najbolji izbor
– Birajte samo proverene proizvođače (pomenuto gore)

aluminum profile

Stilovi Aluminijumske Stolarije

 Različiti tipovi i stilovi su dostupni na tržištu, stoga je ovaj deo prilično individualan i tiče se ličnih preferenci, kao i enterijera/eksterijera. Neki od najčešće korišćenih mehanizama su: klizni, rotirajući i tilt mehanizam. Bitno je napomenuti da je aluminijumska stolarija jedini tip koji praktično nema ograničenja po pitanju dimenzije.

Bezbednost

Iako je aluminijumska stolarija izuzetno čvrsta i dugotrajna, provera da li ramovi ispunjavanju osnovne sigurnosne standarde je obavezna! Provera karakteristika poput duplog, kaljenog stakla, da li ima više tačaka zaključavanja ili pak dodatna ojačanja koje povećavaju sigurnost vašeg doma je dobra praksa.

Nadamo se da je ovaj kratki tekst bio od pomoći i želimo Vam uspešnu kupovinu

PROČITAJTE JOŠ: