Изборник Затворити

FABRIKA STAKLA SURČIN

KALJENO STAKLO

Kaljeno staklo je pet puta jače od običnog stakla. Ova vrsta stakla nastaje zagrevanjem običnog stakla na visokoj temperaturu, tj. 650° C, a zatim naglim hlađenjem. Ovaj proces proizvodnje ga čini jačim i otpornijim na toplotu i do 400-500% od običnog stakla. 

TERMOPAN STAKLO

Termopan staklo proizvodi se spajanjem dva ili više float stakla (ili stakla sa premazom) sa zaptivnim materijalima izuzetne čvrstine, zatim particija aluminijumske legure ispunjene isušivačima. Prostor između stakala izolovan je spolja sredstvom za zaptivanje i posebnim gasom.
 

LAMINIRANO STAKLO

Laminirano staklo je vrsta stakla koje se dobija od jednog ili više slojeva folije zagrevanjem i pritiskom u pećnici. Osnovne karakteristike bezbednost, pri lomu stakla slojevi stakla su pričvršćeni uz slojeve folije. Dobre performanse u izolaciji zvuka, prevencija ultraljubičastog zračenja, otpornost na pritisak vode.

PESKIRANO STAKLO

Peskirano staklo delimično ili u potpunosti zaklanja pogled a zadržava manje od 7% svetlosti. Zbog ove funkcionalnosti, obrada peskiranjem je najčešći tretman pregrada, zidova, tuš kabina, vrata, prozora, staklenih delova nameštaja, ogledala…

EMAJLIRANO STAKLO

Na emajlirana stakla se pre postupka kaljenja nanosi posebna boja, sastavljena od obojenih pigmenata i staklene prašine. Tokom procesa kaljenja, boja se trajno prihvata na staklenu površinu. Emajl (nanos) boje je otporan na mehanička oštećenja i na starenje, čime je olakšano održavanje i čišćenje.

FASADNO STAKLO

Staklene fasade nastale su zbog kombinacije upotrebe različitih materijala, tehnologije i novih mogućnosti gradnje. Služe za spoljno i unutarnje oblaganje objekata te su najbolja estetska i ekonomska rešenja za novogradnju i adaptaciju objekata. Velike staklene površine maksimalno se koriste kao prirodan izvor svetlosti.

DODATNE INFORMACIJE...

Na automatskoj liniji za proizvodnju termoizolacionih stakala možemo da proizvedemo termopaket dimenzija od 185x350mm do 4500x2700mm.

Laminiranjem proizvodimo višeslojna laminirana stakla različitih kompozicija i debljina maksimalnih dimenzija 1900x2800mm.

Izrađujemo i sve vrste pancirnih višeslojnih stakala kao i stakla presvučena antivandal folijom (npr.za iz loge radnji). Nivo zaštite stakala sa antivandal folijom od 100 mikrona je P7B odnosno po BS EN356 P8B ili preko 70 udaraca sekirom do totalnog probijanja folije i stakla.