Servisni telefon

+381 11 22-66-150

Kontaktirajte nas da vam pomognemo oko odabira pravog prozora za vaš dom ili poslovni prostor.

Pogon staklo Savabien, Surčin

Tehničke karakteristike pogona u Surčinu

SAVABIEN kompanija obrađuje sve vrste jedno strukih stakala i proizvodi sve vrste termopaketa (dvoslojni, troslojni). Koristimo i primenjujemo sve vrste lajsni koje se obrađuju na automatskom stolu za savijanje (aluminijumske, PVC lajsne sa poboljšanom termikom tzv. warm edge…).

Takođe, proizvodimo i sve vrste fasadnih stakala, sa i bez prepusta i posedujemo Dow Corning-ov sertifikat za strukturalno „zalivanje“ staklenog panela.

Automatska linija za proizvodnju termoizolacionih stakala

Na automatskoj liniji za proizvodnju termoizolacionih stakala možemo da proizvedemo termopaket dimenzija od 185x350mm do 4500x2700mm.

Laminiranjem proizvodimo višeslojna laminirana stakla različitih kompozicija i debljina maksimalnih dimenzija 1900x2800mm.

Izrađujemo i sve vrste pancirnih višeslojnih stakala kao i stakla presvučena antivandal folijom (npr.za iz loge radnji). Nivo zaštite stakala sa antivandal folijom od 100 mikrona je P7B odnosno po BS EN356 P8B ili preko 70 udaraca sekirom do totalnog probijanja folije i stakla.

Lisec proizvodna traka Savabien Surcin

Pogon stakla

Proizvodna tehnologija i ceo proces proizvodnje je takav da čovek nema nikakvog uticaja na kvalitet finalnog proizvoda. Visok stepen automatizacije je velika prednost kada su u pitanju i stakla sa specifičnim premazima, zato što je površina tih stakala izuzetno osetljiva na dodir, te vrlo lako može doći do oštećenja prilikom ručne obrade.

Opis termo paketa

Termoizolacioni paket, tzv. termopaket ili termopan, je paket sastavljen od dva ili tri jednostruka stakla različitih debljina i karakteristika, koji su među sobno razdvojeni lajsnama. Prostor između njih ispunjen je vazduhom ili drugim gasom radi smanjenja prolaska toplote.

Korišćenjem različitih pažljivo odabranih materijala moguće je toplotnu provodljivost finalnog elementa npr. prozora (Uw) spustiti za 0,1-0,3 W/m2K ako se umesto klasičnih aluminijumskih lajsni koriste na primer „warm edge“ lajsne.

SAVABIEN termopaket se puni argonom ili kriptonom u procesu spajanja u presi, tako da nema vidljivog „čepa“ na lajsni, a to je omogućeno korišćenjem najnovije tehnologije koja obezbeđuje sigurno za državanje gasa u termopaketu.

SAVABIEN standardni termopaket

Naš standardni proizvod je kombinacija:
4mm standardno Float staklo + 16mm aluminijumska lajsna Argon 90% + 4mm niskoemisiono staklo.
Ovaj termopaket ima toplotnu provodljivost Ug=1,1 W/m2K.

SAVABIEN troslojni paket

Troslojni standardni paket:
4mm niskoemisiono staklo (film na poziciji 2) + 15mm aluminijumska lajsna Argon 90% + 4mm standardno Float staklo + 15mm aluminijumska lajsna Argon 90% + 4mm niskoemisiono staklo (film na poziciji 5).
Ovaj termopaket ima toplotnu provodljivost Ug=0,6W/m2K.

Sertifikacija

Koristimo i primenjujemo širok dijapazon stakala renomiranih svetskih proizvođača. Posedujemo sertifikat instituta IFT iz Rosenheim-a o ispunjavanju DIN EN 1279-2 i DIN EN 1279-3 normi u proizvodnji termopaketa.

Započeli smo proces sertifikacije po najzahtevnijim CEKAL normama, čime bismo dodatno osigurali i potvrdili proizvodnju termoizolacionog paketa za najzahtevnija svetska tržišta uz pomoć materijala vrhunskog kvaliteta koji su na njihovim odobrenim listama za upotrebu.

Više o sertifikatima →

Ostanimo u kontaktu!

Pratite novosti i dešavanja u kompaniji Savabien putem vašeg omiljenog načina povezivanja:
Newsletter, Google+, Facebook, Youtube. Rss feed

Newsletter Google plus facebook youtube Rss
Kompanija Savabien
Savabien info
Pomoćne funkcije
Servisi
Share this:  
Copyright 2013. Savabien doo Beograd